Telegraafinterview
Afbeelding – 1,5 MB 1003 downloads

Dit boek biedt een heldere en aantrekkelijke leidraad voor het motiveren van mensen en laat zien hoe leidinggevenden concreet kunnen inspelen op hun mentaliteit en gedrag.

Kennis over mentaliteit en gedrag zijn de ontbrekende schakel in de gereedschapskist van de leidinggevende. Deze kan nog zo veel technische verbeteringen aanbrengen, uiteindelijk gaat het om de mentaliteit en het gedrag van medewerkers. Pas als die optimaal zijn, worden de beste resultaten geleverd. Dat vraagt ook om mentaliteits- en gedragsverandering bij de leidinggevende. Hij moet zijn eigen gedrag onder ogen zien. (Hoe) doet hij er alles aan om het beste uit zijn medewerkers te halen?

Dit boek geeft een praktisch antwoord op de vraag hoe leidinggevenden hun medewerkers een stap extra kunnen laten zetten. Het leert managers te coachen door een aantal werelden bij elkaar te brengen: sport, wetenschap en bedrijfsleven. De theorie van Pavlov fungeert daarbij als de ultieme motivatietheorie. Intrinsieke motivatie, stimuleren, motiveren, complimenteren vormen hierbij het uitgangspunt.

Inhoudsopgave

Inleiding

1. De wetten van de gedragsbeïnvloeding bij prestatieverbetering
2. Prestatieverbetering: van lab naar sportveld en bedrijf
3. JIJ hebt de regie bij iedere prestatieverbetering
4. Prestatieverbetering door mentale veerkracht van de baas
5. Presteren onder druk
6. De lat hoger en dieper, prestatieverbetering gaat stapje voor stapje
7. Presteren met Pavlov in sport en bedrijfsleven