Een van de snelste manieren om tot gedragsverandering te komen is via hypnose. Vaak wil ons bewustzijn (verstand) wel veranderen, maar zit ons onderbewustzijn (gevoel) in de weg. Rationele argumenten werken dan niet en dient ons onderbewustzijn aangesproken te worden. Onze hersenen bestaan uit drie lagen. De diepste hersenen, onze hersenstam, sturen ons onbewustzijn, zoals hartslag en bloedsomloop. De middenhersenen sturen ons onderbewustzijn, waaronder emoties, zoals blij, bang, boos en bedroefd. De middenhersenen sturen ons liefdesleven, trauma's en ambities. De hogere hersenen, de neocortex, herbergen de rationaliteit, zoals taal, rekenen en redeneren. Daar zetelt het bewustzijn.

Vaak liggen onze vraagstukken in de emotionele hoek. We zijn te vaak bang, boos of bedroefd. Of we realiseren onze relationele en seksuele verlangens of werkambities onvoldoende, hebben we te weinig zelfvertrouwen of zijn we te vaak ziek omdat we ongezond leven of niet goed slapen.

Hypnose is een manier om ons onderbewustzijn, de middelste hersenen, te bereiken. We zetten zo de neocortext op een laag pitje. Hypnose zorgt voor het in vervulling gaan van onze wensen, zoals blij door het leven gaan, van onze verslavingen afkomen, sneller carriere maken, onbekommerd rijk worden. Omdat hypnose het onderbewuste direct bereikt zijn de resultaten veel groter dan via alleen praatsessies (gericht op het bewustzijn).

Marius is gespecialiseerd in Executive Hypnose, gezien zijn psychologische en bedrijfskundige kennis. Hij kan dus als niemand anders begrijpen met welke vraagstukken een leidinggevende te maken heeft. Daarmee bespaar je op coaching-sessies, omdat het probleem vaak in 1 of 2 sessies is opgelost. Sessies variëren van 3 kwartier tot 2 uur. Zij bestaan uit een voorgesprek en de daadwerkelijke hypnotische ingreep. Omdat het onderbewustzijn ongeveer een week nodig heeft om te herstellen (waarbij men uitstekend functioneert), kan per sessie één vraagstuk tegelijk worden behandeld. De sessies vinden plaats op Paltrokstraat 14, 1508 EK te Zaandam of bij u thuis.

Voorbeelden van onderwerpen die worden aangepakt: Zelfvertrouwen, blokkades uit het verleden, stoppen met verslavingen (bijv. drank, drugs, seks, eten), stoppen met uitstelgedrag, goed slapen, ontspannen (weghalen van burnout), levensvreugde, een belangrijke keuze maken, verhogen van sportprestaties, afronden van taken enzovoort. Iedereen is uniek, iedereen heeft zijn eigen werkpunten.

Bijna iedereen is goed hypnotiseerbaar. Voorwaarde is een basisvermogen tot concentratie. De cliënt dient ook vrijwillig mee te werken. Dat wil zeggen dat hij/zij in hypnose wil, Marius vertrouwt en zijn instructies wil opvolgen. Cliënt dient in staat te zijn om zijn bewustzijn even uit te schakelen, uiteraard helpt de hypnose daar bij.  Mensen die helemaal kunnen opgaan in een film of boek zijn daarbij in het voordeel. Garanties op verbetering kunnen we uiteraard, net als artsen en coaches, niet geven.

Kern van de aanpak is een snelle en diepe hypnose. Hoe dieper je in trance bent, hoe eerder je de vooraf samen in het voorgesprek bepaalde suggesties zult opvolgen. Een zeer fascinerend gebeuren.

Marius is lid van de Nederlandse Vereniging voor Hypnose (NvvH) en is tevens opgeleid in snelle en diepe hypnose als hypnotherapeut via Hypnoworld*.

Reserveer nu uw sessie. Marius neemt contact op voor het maken van de afspraak.